Gespecialiseerd in Familie- en Arbeidsrecht

Welkom bij Advocatenkantoor Mr. Honders

Welkom bij Advocatenkantoor Honders

Ouderschapsplan Rotterdam

Ouderschapsplan Rotterdam

Het ouderschapsplan Rotterdam

Sinds 1 maart 2009 zijn alle scheidende ouders die samen het gezag hebben over hun minderjarige kinderen verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Deze verplichting geldt ook voor ouders die een geregistreerd partnerschap beëindigen. De afspraken moeten door beide partners worden ondertekend. In het ouderschapsplan moeten onder andere afspraken staan over de verdeling van de zorg, opvoedingstaken, omgangsregelingen en kinderalimentatie.

Samen verantwoordelijk voor de opvoeding

Door het maken van een ouderschapsplan denken ouders na over de invulling van alle praktische zaken na de scheiding. Duidelijke afspraken kunnen conflicten hierover voor een groot deel voorkomen. Het uitgangspunt van het ouderschapsplan is dat ouders zich gezamenlijk verantwoordelijk blijven voelen voor de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen, ook na de scheiding.

Belangrijke onderwerpen

Waar moet u allemaal aan denken als het gaat om een ouderschapsplan? Hieronder hebben we enkele belangrijke onderwerpen voor u op een rijtje gezet:

  • dagelijkse zorg van de kinderen;
  • school;
  • sport;
  • medische zorg;
  • vakanties;
  • bijzondere dagen (verjaardagen, feestdagen);
  • financiën;
  • communicatie onderling.

Wilt u meer weten over het ouderschapsplan en wat daar allemaal bij komt kijken? Als ervaren echtscheidingsadvocaat in Rotterdam helpen we u graag bij al deze zaken en meer. Bel direct voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Rotterdam.

Ouderschapsplan Rotterdam? Heeft u interesse of wilt u een vrijblijvende afspraak maken voor meer informatie, neem dan contact met ons op. Rechtsgebieden

Geschillencommissie Advocatuur - Honders Advocaat

Geschillencommissie Advocatuur – Honders Advocaat

MR. J.M.F. Honders

© Honders Advocaat 2023 - Website & SEO door MHmediaoplossingen.nl