Gespecialiseerd in Familie- en Arbeidsrecht

Welkom bij Advocatenkantoor Mr. Honders

Welkom bij Advocatenkantoor Honders

Co-ouderschap Rotterdam

Co-ouderschap Rotterdam

Co-ouderschap Rotterdam is een regeling waarbij de ouders na een scheiding de kosten en de zorg- en opvoedingstaken gelijk verdelen. De kinderen zijn dan ongeveer even vaak bij beide ouders, zodat de kinderen deel uitmaken van twee huishoudens. Vaak is er daarom ook geen sprake van kinderalimentatie. Als het inkomen van beide ouders ongeveer gelijk is en zij ongeveer evenveel uitgeven aan de kinderen, dan hoeft er geen alimentatie te worden betaald. In een dergelijke situatie kunnen de inkomsten en de uitgaven van beide ouders immers tegen elkaar worden weggestreept. Dus Co-ouderschap Rotterdam, bel Honders Advocaat.

Kinderalimentatie bij co-ouderschap

Het uitgangspunt bij co-ouderschap is dat de situatie voor de kinderen in beide huishoudens ongeveer gelijk is. Er zijn echter nog wel gevallen waarbij kinderalimentatie een rol kan spelen. Bijvoorbeeld als er een aanzienlijk verschil bestaat tussen de inkomens van de ouders, als de kinderen bij de ene ouder meer tijd doorbrengen dan bij de ander of als de ene ouder buiten zijn schuld om gedurende een langere periode hogere lasten heeft.

Heldere afspraken maken

Bij co-ouderschap is het van belang dat er heldere afspraken worden gemaakt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden waar u over na moet denken (bron: Nibud):

  • de verdeling van tijd over de twee huizen;
  • de onderlinge woonafstand;
  • de taakverdeling van beide ouders;
  • afspraken over verjaardagen, vakanties en feesten;
  • regels waaraan de kinderen zich thuis moeten houden;
  • de financiën;
  • de communicatie tussen de ouders;
  • wat te doen bij wijzigingen in de situatie.

Co-ouderschap Rotterdam kunnen wij u helpen bij alle afspraken die moeten worden vastgelegd als u gaat scheiden, dus ook afspraken rondom het co-ouderschap.  Bel voor meer informatie of maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Rotterdam.

Co-ouderschap Rotterdam? Heeft u interesse of wilt u een vrijblijvende afspraak maken voor meer informatie, neem dan contact met ons op.

Rechtsgebieden

Co-ouderschap Rotterdam

MR. J.M.F. Honders

© Honders Advocaat 2024 - Website & SEO door MHmediaoplossingen.nl